Elmaradtak a júliusban várt tömegek a horvát tengerparton

Ad Croatia, Dalmatia, Dalmatian coast, Brac island, Bol village, Zlatni Rat beach strand Horvátország
A Zlatny Rat strand a Dalmát tengerparton.
Vágólapra másolva!
Elmaradtak a júliusban várt tömegek a horvát tengerparton. A vendégéjszakák száma ugyan egy százalékkal nőtt a hónap elejétől, de a belföldi és külföldi vendégek száma három százalékkal csökkent - írta a Vecernji List című horvát napilap kedden.
Vágólapra másolva!

A Horvát Turisztikai Szövetség (HTZ) abban bízik, hogy a labdarúgó-világbajnokság befejeztével többen indulnak majd el nyaralni, és azzal biztatja a szállásadókat, hogy még jelentős hétvégi turistahullámok előtt állnak. Szakértők azonban nem értenek egyet ezzel az állítással - írta a lap.

A Zlatny Rat strand a Dalmát tengerparton. Forrás: hemis.fr/Gardel Bertrand

A labdarúgó-világbajnokság sovány kifogás a júliusi kezdéshez, és júniusban sem nőtt a vendégéjszakák száma tavalyhoz képest

- olvasható a horvát napilapban. A cikkben kiemelik, hogy néhány ezer turistát vélhetőleg a rossz időjárás miatt veszített el Horvátország, de a legvalószínűbb, hogy Törökország és Egyiptom szívta el a nyaralókat. Ezek a nyaralóhelyek ugyanis a vártnál korábban nyerték vissza a turisták bizalmát a korábbi terrortámadások után.

A lap azt is tudni véli, hogy

Törökország az idén rekordszámú turistára számít,

amellyel túllépheti a 2014-es csúcsteljesítményét, a 36,8 millió turistát.

Ez év elején 35 százalékkal több turista látogatott Törökországba, mint 2017 első két hónapjában. A számok pedig nőnek Egyiptomban is. Ez utóbbit tavaly 8,3 millió turistát fogadott - számolt be róla az újság.

- húzta alá a cikk szerzője.