Beállított volt a kép a padlón alvó Ryanair-személyzetről

Ryanair személyzet Malaga
Vágólapra másolva!
Leleplező videót tett közzé a Ryanair arról, hogyan készült az a fotó, amely a napokban bejárta a sajtót. A szakszervezet szerint viszont ezzel öngólt rúgott a társaság.
Vágólapra másolva!

A híressé vált képen az volt látható, amint a légitársaság portugál személyzete a malagai repülőtér egyik szobájában a padlón próbál meg aludni. A Portugáliában tomboló vihar miatt ugyanis több járatot az andalúz városba irányítottak át, ahol 28 alkalmazottnak kellett eltöltenie az éjszakát. Az eredeti képet egyébként a Facebookon posztolták a Ryanair Must Change oldalon, ezt tette fel aztán Twitter-oldalára egy volt Ryanair-pilóta, Jim Atkinson, amely később körbejárta a világot.

A Twitteren megjelent képre akkor a Ryanair működési igazgatója úgy reagált, hogy Malagában minden hotelszoba foglalt volt aznap, és sajnálja a történteket. Most azonban egy videót tett fel Twitter-oldalára a légitársaság, amelyet az egyik ipari kamera rögzített az esetről. Ezen az látható, hogy

a személyzet tagjai direkt a fotó kedvéért feküdtek le a padlóra.

A fotót ezzel a szöveggel kommentálták: „A Ryanair leleplezi a hamis fotót, amelyen a kabinszemélyzet a személyzeti szobában alszik."

A személyzetet képviselő portugál szakszervezeti tisztviselő az Irish Timesnak nyilatkozva azt mondta, a légitársaság egy ötéves gyerek módjára viselkedik a videó közzétételével. Fernando Gandra szerint senki sem állította a kép készítői közül, hogy az valódi lenne. Azért készült, hogy felhívják a figyelmet a munkakörülményeikre, és arra, hogy a légitársaság nem talált számukra hotelszobát Malagában.

– nyilatkozta a tisztviselő, aki PR-öngólnak nevezte a felvétel felrakását.

Szavazzon!

Ön szerint ki hibázott?