Horrorösszeget követelt a taxis, aztán pedig ütött is

French taxi drivers block roads in strike against Uber France Paris US-based Uber company ORLY AIRPORT Paris Orly Airport STRIKE SQUARE FORMAT
PARIS, FRANCE - JUNE 25: Cars stuck in traffic jam as French cab drivers stage a one-day strike over competition from US-based Uber company, which they say threatens their jobs by taking customers away from licensed cab companies, on way of Paris Orly Airport in Paris, France on June 25, 2015. French taxi cabs went on a nationwide strike Thursday, snarling traffic in major cities after weeks of rising and sometimes violent tensions over Uber. Travelers hoping to catch a flight walked alongside the highway, rolling their bags behind them, as riot police fired tear gas canisters to hold back some strikers. Geoffroy Van der Hasselt / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Párizs nemcsak az Eiffel-torony, a Champs-Élysées és a romantika városa, de a lehúzós taxisofőröké is. Most épp két thaiföldi turista esett áldozatul egy taxisnak, aki csaknem ötször annyi pénzt követelt tőlük, mint amennyi járt volna.
Vágólapra másolva!

A thaiföldi turisták a repülőtérről akartak eljutni a hoteljükbe. Előzetesen tájékozódtak az árakról, úgyhogy igencsak sokkot kaptak, amikor a sofőr a mobiltelefonján megmutatta, mennyibe kerül a fuvar: 247 eurót, azaz közel 80 000 forintot követelt azért az útért, amely egyébként a hivatalos tarifák szerint 50 euróba (16 000 Ft) kerül – adta hírül a Reisereporter.

A sofőr azzal érvelt, hogy Párizsban méterben mérik a tarifát, és hogy a telefonos applikációja a helyes árat mutatja. A thaiföldi pár nem nyugodott bele a dologba, és kérdőre vonták a férfit, hogy van-e egyáltalán taxiengedélye. A sofőr dühbe gurult, és kiabálva követelte, hogy fizessenek.

A turisták felvették a telefonjukkal a jelenetet, és felhívták a rendőrséget,

akik azt mondták, csak akkor tudnak kimenni a helyszínre, ha garantálják, hogy az az autó ott marad az elkövetkező fél órában.

2016 óta fix árakon kell szállítaniuk a párizsi taxisoknak a reptérről az utasokat Forrás: AFP/Philippe Lopez

A sofőr persze ezek után nem volt hajlandó megállni, fél órán keresztül száguldozott utasaival a városban, és közben belecsapott a thaiföldi férfi arcába. Végül a turisták 200 eurót (64 500 Ft) fizettek, hogy végre kiszállhassanak az autóból. Az incidensről készült videót később feltették a YouTube-ra, hogy figyelmeztessék a veszélyes sofőrre a potenciális utasokat.

A rendőrség nyomoz az ügyben, a taxis 15 000 eurós (Ft) büntetésre vagy egy év börtönbüntetésre számíthat.