Lengyelország helyett Máltán landolt egy idős férfi

Ryanair sztrájk
Barcelona, 2018. július 25. A Ryanair ír diszkont légitársaság egyik dolgozója a barcelonai El Prat repülőtéren 2018. július 25-én. Ezen a napon és július 26-án 2400 járatból több százat törölnek a spanyol, a portugál, az olasz és a belga fedélzeti legénység munkabeszüntetése miatt, akik így tiltakoznak a silány munkakörülmények és a cég kicsinyessége ellen. A lépés mintegy 50 ezer utast érint. (MTI/EPA/Quique Garcia)
Vágólapra másolva!
Rossz repülőre szállt egy lengyel férfi az angliai Leedsben. Nagy szerencséjére meghallotta a beszédét egy lengyelül beszélő hölgy, aki segítségére sietetett az eltévedt idős embernek.
Vágólapra másolva!

A 75 éves Pawel Lawreniuk Lengyelországba akart visszatérni Leedsből, miután a lányánál töltötte a karácsonyt. Az idős férfi január 6-án akart visszatérni Gdanskba a Ryanair gépével, de Máltán kötött ki – írja a Mirror. Lawreniuk akkor vette észre, hogy rossz helyen van, mikor

sem a taxis, sem az a pár dolgozó, aki a repülőtéren dolgozott, nem beszélt lengyelül.

Tovább súlyosbította az idős lengyel férfi helyzetét, hogy csak kevés pénz volt nála, és a telefonja sem működött Máltán.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/Andrew Thomas

Nagy szerencséjére meghallotta a beszédét egy lengyelül beszélő nő, aki felvette a kapcsolatot Lawreniuk lányával, és még foglalt is neki egy repülőjegyet ugyanarra a napra.

A Mirror szóra bírta a segítőkész Kamilla Nikolast:

A nő mondta neki, hogy a Földközi-tenger közepén van, amit Lawreniuk nem akart elhinni. A nő arról is beszélt, hogy a férfinek nagy szerencséje volt, hogy a kevés lengyelül beszélő közül, akik Máltán vannak, pont ő volt ott, de még inkább azért, mert hetente csak két gép megy Máltáról Gdanskba.

Elnézést kért a társaság

A Ryanair földi kiszolgálójának a szóvivője elismerte az esetet, és elnézést kért: "Tudatában vagyunk annak, hogy egy utas helytelen járatra tudott felszállni a Leeds Bradford repülőtéren, január 6-án vasárnap - állt a cég közleményében. - Az utas átment az összes repülőtéri biztonsági vizsgálaton, mielőtt felszállt volna a gépre, és az útlevele is érvényes volt, ami le lett ellenőrizve.

Vizsgáljuk, hogyan fordulhatott ez elő,

és az eljárási rendről a teljes személyzetünket újra tájékoztatjuk. Szeretnénk elnézést kérni Lawreniuk úrtól a kényelmetlenségért, amit okoztunk."