Elnöki kegyelmet kapott a turista, aki gyógyszert vitt Egyiptomba

tramadol
Vágólapra másolva!
Tizennégy hónap után kiengedték a börtönből azt a 34 éves brit nőt, akinek vényköteles fájdalomcsillapítókat találtak a bőröndjében, amikor megpróbált belépni Egyiptomba.
Vágólapra másolva!

Laura Plummer 29 levél tramadolt – mindegyikben 10 tablettával – és néhány naproxent akart vinni 2017 októberében egyiptomi férjének, akinek egy balesetben megsérült a háta. A hurghadai repülőtéren tartóztatták le, amikor be akart lépni az országba.

A nőt akár halálra is ítélhették volna,

mivel Egyiptomban tiltott kábítószernek számít a tramadol. Végül három év börtönre ítélték.

Képünk illusztráció Forrás: Flickr/frankieleon

A tramadol szintetikus opioid, mesterséges „morfinszerű" vegyület. Ezt a hatóanyagot tatalmazza többek között a Contramal (Grünenthal), a Tramadol AL (Aluid), a Tramadolor (Hexal), a Tramalgic (Nycomed), a Adamol (Meda Pharma) és a Ralgen (Zentiva) nevű készítmény is. (Forrás: Wikipedia)

A Sun angol napilap kampányt indított Plummer elengedéséért. Azzal érveltek, hogy a brit külügyminisztérium akkori figyelmeztetései között nem szerepelt a gyógyszerek bevitelének tilalma, és a jegyét intéző utazási iroda sem figyelmeztette erre. A nő most elnöki kegyelemben részesült, és kiutasították Egyiptomból.