A Wizz Air lett térségünk legjobb diszkont légitársasága

A Wizz Air új gépe Debrecenben
Vágólapra másolva!
A Wizz Air lett 2018-ban Közép- és Kelet Európa legjobb diszont légitársasága abban a felmérésben, amelyet egy lengyel lap készített közel 40 ezer utazó megkérdezésével. Díjat kapott Váradi József és a Budapest Airport is, ők már a zsűritől.
Vágólapra másolva!

A lengyel Pasazer.com utazási portál immár 15. alkalommal díjazta a legjobb légitársaságokat, idén először nemcsak Lengyelországban, de Közép-és Kelet-Európában – mondta Paweł Cybulak, a Pasazer.com főszerkesztője és a CEESAR-díj vezetője.

Ehhez 16 országból közel 40 ezer utast kérdeztek meg,

akik konkrétan utaztak is valamelyik légi járaton. A megkérdezésben segítettek az eSKY online utazási ügynökség és helyi partnerek.

A felmérésben résztvevő utasok hét kategóriában értékelték a légitársaságok szolgáltatásait. A válaszadók 34 százaléka lengyel, 18 százaléka román, 11 százaléka magyar és volt jugoszláv tagköztársaság-beli, 9 százaléka cseh, 7 százaléka balti, 5-5 százaléka pedig szlovák és bolgár volt.

A legjobb diszkont légitársaság a már említett Wizz Air lett, a hosszú távon repülők közül a LOT, a rövid távon repülők közül pedig a Lufthansa. Az egyes alkategóriákat az alábbi cégek nyerték.

  • Legjobb ár-érték arány: Ryanair
  • Legjobb beszállás: LOT
  • Legnagyobb kényelem: Emirates
  • Legjobb szórakoztatás: Emirates
  • Legjobb kabinszemélyzet: Wizz Air
  • Legnagyobb tisztaság: Lufthansa
  • Legjobb fedélzeti ellátás: Qatar Airways

A szakértői zsűri is szavazott: ők a Budapest Airportnak adták a legjobb fejlesztés díját, a LOT által tavaly májusban indított Budapest-New York járat pedig a az év útvonala díjat nyerte el. A év menedzsere Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója lett.