Mostantól állatokat is foglalkoztat a hamburgi repülőtér

hamburg, reptér
Hamburgi repülőtér
Vágólapra másolva!
A hamburgi repülőtér négylábú munkatársakat toborzott a zöldterület rendbe tételéhez. Mostantól 90 fős juhnyáj gondoskodik arról, hogy a gyep mindig rövidre legyen nyírva. A négylábú fűnyírók 12 ezer négyzetmétert gondoznak a reptér délnyugati részén, és egészen októberig lesznek szolgálatban.
Vágólapra másolva!

A furcsa döntést azzal indokolta a reptér vezetősége, hogy a régi kerítés és az új biztonsági kerítés között fekvő terület a talaj egyenetlenségei miatt fűnyírógépekkel nehezen művelhető. A juhok már megkezdték a munkát, és látható eredménnyel dolgoznak. A pásztor, Tobias Belch szerint az állatok jól érzik magukat, és kezdettől fogva jó étvággyal legelnek.

Így nézn ki egy jól táplált Texel juh Forrás: Flickr/daniMu

A Hollandiából származó Texel juhok se félelmet, se érdeklődést nem mutatnak a felszálló és landoló óriásmadarak iránt, teljesen lefoglalja őket a friss fű legelése. Terelőkutyákra nincs szükség, mivel a

reptéri legelő gondosan be van kerítve, nehogy az állatok a kifutópályára tévedjenek.

Egyébként a hamburgi reptér nem csak juhokat, hanem más állatokat is alkalmaz. Öt ragadozó madár, sólymok és ölyvek űzik el hetente többször is egy solymász felügyelete alatt a repülőtér területére tévedő sirályokat és varjakat, ami jelentősen csökkenti a madárbecsapódás veszélyét.