16 gigapixeles kép a Machu Picchuról

Machu Picchu, az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban
Vágólapra másolva!
Egy amerikai fotós közel 16 gigapixeles felbontású képet készített Peru leghíresebb látványosságáról, a Machu Picchuról. Mintegy 1920 fotó készült, amelyeket azután összerakott egyetlen nagy képpé a készítő.
Vágólapra másolva!

Ha még nem látta élőben a Machu Picchut, akkor mindenképp érdemes egy pillantást vetnie erre az alkotásra, amelynek köszönhetően minden korábbinál jobban szemügyre vehetjük a világ egyik legérdekesebb örökségét.

A kép ugyanis 15,9 gigapixeles, így elképesztően jól látható rajta minden apró részlet. A brit Telegraph szerint mintegy 1920 fotó készült, amelyeket azután összerakott egyetlen nagy képpé a készítő, Jeff Cremer. A fotós a Rainforest Expeditions nevű cégnél dolgozik, amely Peruba szervez különböző utakat. Cremer úgy véli, hogy ez a legnagyobb felbontású kép, amelyet az egykori Inka Birodalom romvárosáról valaha is készítettek.

Forrás: Wikipedia
Kattintson a képre a nagy felbontású fotó megtekintéséhez!

"2008-ban a Machu Picchu felkerült a világ 100 legveszélyeztettebb látványossága közé, mert főleg az élénk turizmus miatt fokozatosan romlik az állapota. Ezért úgy gondoltam, hogy ez a fantasztikus hely megérdemel egy ilyen kivételes fotót. Csak remélni tudom, hogy a segítségével sikerülni fog szélesebb körben felhívni az emberek figyelmét a Machu Picchu megóvásának fontosságára" - nyilatkozta Cremer. Óriási fotóján egyébként az a kedvenc részlete, ahol a háttérben, az egyik hegy csúcsán látható valaki. "Nem is gondoltam, hogy oda fel lehet egyáltalán mászni" - mondta a fotós.

Jeff Cremer egyébként az USA-ban, Coloradóban született, de már egy ideje Peru fővárosában, Limában él. Amikor épp nem ilyen nagy felbontású képeket készít, akkor feltörekvő fotósokat vezet körbe Peru kevésbé ismert részein.