Sok látogatót vonzott a Pannon Csillagda

A Pannon Csillagda épülete, Bakonybélben
Vágólapra másolva!
Rekordlátogatottságot ért el tavaly a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, amelyet 332 ezren kerestek fel az előző évben. A fő attrakció a Pannon Csillagda volt.
Vágólapra másolva!

Kopek Annamária, a nemzeti park igazgatóságának osztályvezetője kedden az MTI-nek elmondta: tavaly 332 ezer fizető vendég kereste fel a Balaton-felvidéki Nemzeti Park bemutatóhelyeit, ez az előző évhez képest 16 százalékkal több. Hozzátette: ha a statisztikákból kiveszik a tavaly megnyitott Pannon Csillagda eredményeit, a látogatói létszám növekedése akkor is hat százalékos.

Forrás: MTI/Mohai Balázs
A Pannon Csillagda épülete

Az elmúlt év legnagyobb turisztikai attrakciója a bakonybéli Pannon Csillagda volt, ugyanakkor sokat lendített a Balaton-felvidéki Nemzeti Park ismertségén, hogy a Bakony-Balaton Geoparkot felvették a geoparkok nemzetközi hálózatába - magyarázta Kopek Annamária. Véleménye szerint a sikeres év annak is köszönhető, hogy a nemzeti park több bemutatóhelye interaktív, emellett a térségben működő turisztikai szervezetekkel jó kapcsolatokat ápolnak.

Tavaly év végén nyert el a nemzeti park igazgatósága a tapolcai Tavasbarlang fejlesztéséhez csaknem 300 millió forintot; a munkálatok idén megkezdődnek, de a barlang nyitva lesz a látogatók előtt - fűzte hozzá Kopek Annamária. A tapolcai látogatóközpontot 2014-ben nyitják meg a nagyközönség előtt. Megújul a nemzeti park arculata; az új logóról a park honlapján és egy közösségi oldalon lehet szavazni.