Barangolás a badacsonyi borvidéken

2013.02.07. 17:19

Badacsonyt és környékét kívánja népszerűsíteni a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület Borbarangolás című rendezvénysorozata, hogy a népszerű nyaralókörzet télen és tavasszal is vonzó úti cél legyen.

A több mint 200 főt számláló Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület egyik fő célkitűzése az elő- és utószezoni vendégforgalom élénkítése. Ennek jegyében indították el 2007-ben a Borbarangolás rendezvénysorozatot, amelyet idén már hetedszer rendeznek meg - mondta Nagy Miklós, az egyesület alelnöke az MTI-nek. "Tagjaink összefogásával februártól folyamatosan nyitva tartó pincék és éttermek, szálláshelyek várják a borszerető látogatókat Badacsonyban, Badacsonytördemicen, Ábrahámhegyen és Szigligeten" - tette hozzá.

Forrás: MTI/H. Szabó Sándor
Badacsony nyáron

A Borbarangolás során a nyitva tartó pincék és vendéglők heti turnusokban váltják egymást, szombat esténként pedig az éppen soros borosgazda ínyenc borvacsorával és legjobb boraival kínálja a vendégeket. A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szállásadói ezen időszak alatt hétvégi csomagajánlatokkal várják a borbarátokat. A Borbarangolásban húsz pincészet vesz részt.

Nagy Mikós megjegyezte: Badacsony nemcsak a gasztronómia szerelmeseinek, hanem a sportokat kedvelő aktív turistáknak is páratlan lehetőségeket biztosít. A csodálatos természeti adottságok mellett a kerékpározók, a teljesítménytúrázók, a nordic walking kedvelői egész évben szervezett túrákon vehetnek részt.