Csütörtökön nyílik az Utazás kiállítás

Turizmus - 35. Utazás kiállítás 2012
Vágólapra másolva!
Csütörtöktől vasárnap estig várja a látogatókat az Utazás 2013 nemzetközi idegenforgalmi kiállítás a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban - közölték a szervezők budapesti sajtótájékoztatójukon. Az Utazás kiállítás idei díszvendége Szlovákia és Nyíregyháza, kulturális díszvendége pedig Kalocsa.
Vágólapra másolva!

Összesen több mint 500 kiállító várja az érdeklődőket a budapesti vásárközpontban. Az idén nagyobb hangsúlyt fektetnek a fesztiválokra és az online turisztikai kínálatra - mondta el Rápolthy Edit, a Hungexpo kiállításigazgatója. Az Utazás kiállítás kedvező vásárlási lehetőségeket, vetélkedőket, kvízjátékokat és színpadi bemutatókat is kínál a látogatóknak.

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese kiemelte: ezúttal is a Magyar Turizmus Zrt. adja a belföldi kiállítás gerincét egy központi standdal. Bemutatkozik az ország kilenc turisztikai régiója is, több mint 100 vidéki résztvevő ismerteti meg kínálatát, újdonságait a várt csaknem 50 ezer látogatóval. Az Utazás Fórum szakmai programjait csütörtökön és pénteken tartják.

Forrás: MTI/Mohai Balázs
Tavaly is sokan keresték fel a kiállítást

A harminchatodik alkalommal megrendezett idegenforgalmi szemléhez három szakkiállítás is kapcsolódik: a VitalExpo egészség- és életmód-kiállítás, a Karavánszalon kemping- és lakóautó-bemutató, valamint a Port.hu Bringaexpo kerékpáros-seregszemle.

A hetedik alkalommal megrendezett nemzetközi kemping- és karavánkiállítás mintegy negyven lakóautót és lakókocsit, emellett kempingfelszereléseket és mobilnyaralókat mutat be, de látható lesz egy különleges filmes busz is. A VitalExpo új, átfogó egészségügyi kiállítás a Hungexpón, ahol gyógyszergyárak, egészségügyi szolgáltató intézmények, gyógyászati segédeszköz- és étrendkiegészítő-gyártók mutatkoznak be termékeikkel, szolgáltatásaikkal és felvilágosító programjaikkal. A legnagyobb hazai kerékpáros szakkiállításon, a Port.hu Bringaexpón minden eddiginél több kiállító lesz, és a hazai piac számára eddig ismeretlen márkák is bemutatkoznak.

Az idei díszvendég, Szlovákia nagykövete, Peter Weiss elmondta: Magyarország negyedik legfontosabb üzleti partnere Szlovákia, Szlovákiának pedig az ötödik legfontosabb Magyarország. Az idegenforgalom különösen hangsúlyos terület, a két ország polgárai egyre nagyobb számban látogatnak egymás országaiba, ezt a kapcsolatot javíthatja ez a kiállítás is - közölte a nagykövet.

Az Utazás 2013 belföldi díszvendége Nyíregyháza, amelynek dinamikus turisztikai fejlődését és arculatváltását emelte ki a város polgármestere. Kovács Ferenc különösen a helyi gyógyvízre, a fürdőkre, a különleges állatparkra, a múzeumfalura és a gasztronómiai kínálatra hívta fel a figyelmet.