Olcsó hoteleket nyit az IKEA

IKEA,visszavonul Ingvar Kamprad, az IKEA vezére
Vágólapra másolva!
A következő öt évben összesen 50 szállodát nyit az alsó kategóriában az IKEA anyavállalata a Marriott International lánccal partnerségben. Az első ilyen hotel Milánóban nyílik.
Vágólapra másolva!

A Moxy Hotel néven futó új brand dizájnját ma hozta nyilvánosságra a Marriott a berlini Nemzetközi Turisztikai Vásáron (ITB) - írja a Travel Mole. A neves szállodaláncnak ez lesz az első kísérlete, hogy behatoljon az olcsóbb, ifúsági hotelszegmensbe. A Marriott félmilliárd dollárt fektet a projektbe, öt éven belül 50, tíz éven belül pedig 150 tagúvá fejlesztené a láncot. Elsősorban üzleti parkok, repülőterek, pályaudvarok és metróállomások közelében keres telkeket Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Belgiumban és Ausztriában.

Az IKEA leányvállalata, az Inter Hospitality tavaly jelentette be, hogy 100 hotelt tervez felépíteni Európában egy már működő szállodacéggel közösen. A Moxy Hotelekben 150-300 szoba lesz, és 60 fonttól (20 900 forint) kezdődik majd egy éjszaka ára. A szállodákban nem IKEA-bútorok lesznek, de az áruház elemes megoldását a hotelek építésénél is alkalmazzák: a részeket máshol állítják elő, és a helyszínen szerelik össze.