Nézze meg a jövő repülőgépüléseit!

a jövő repülőgépülései, AirGo Economy Class Cabin,
Vágólapra másolva!
A repülőút egyik legidegesítőbb része, amikor az előttünk lévő utas hátradönti az ülése háttámláját, miközben mi szeretnénk elfogyasztani az ételünket. Ennek megakadályozására ugyan létezik már kütyü (amely persze másokat idegesít), egy nemrég közzétett új utastéri dizájn azonban egyszer és mindenkorra megoldhatja ezt a problémát.
Vágólapra másolva!

Az AirGónak elvezett ültetési koncepciót egy Malajziában élő, mérnöknek tanuló diák, Alireza Yaghoubi dolgozta ki számos gyötrelmes utazás után. A dizájntervet elküldte a 18 országban működő James Dyson Award versenyére, és meg is nyerte azt.

Az új dizájntervben minden utas független térrel rendelkezik, így nem okoz gondot, ha az előtte lévő hátradönti a háttámláját - írja a news.com.au. Az utasok ugyanis ebben az esetben is teljes mértékben kezelhetik tévéképernyőjüket és étkezőtálcájukat.

A székek háttámlája rugalmas, és megakadályozza az izzadást. Az ülések az utasok méretére igazíthatók, ahogyan a lábtámaszok is. Ráadásul minden utas saját felső tárolórekesszel rendelkezik, így véget érhetnek a viták a poggyász felrakásánál.

Forrás: James Dyson Foundation/Alireza Yaghoubi
Kattintson a képre a galériáért!

A jóval nagyobb kényelemnek ára van: a székek 16 százalékkal több helyet foglalnak el ugyanis, mint a hagyományos székelrendezésnél a turistaosztályon. Márpedig ez lesz az a pont, ahol az új dizájn a légitársaságok ellenállásába ütközhet.

A légitársaságok ülésméreteiről korábbi cikkünket itt olvashatja.