Ötezer forintos fagyi Rómában

fagylalt, fagyi, jégkrém, tölcsér
Vágólapra másolva!
Egyetlen római kirándulás sem teljes fagylalt nélkül, de érdemes előtte megnézni az árát. Egy brit csoport fejenként 16 eurót fizetett a Spanyol lépcsőnél egy nagy adagért. A túlszámlázás egyébként is általános az olasz fővárosban.
Vágólapra másolva!

Roger Bannister, fivére Steven és feleségeik, Wendy és Joyce alaposan meglepődtek, amikor vasárnap 16 eurót (4800 forint) fizettek fejenként egy fagylaltért a római Spanyol lépcsőnél lévő Antica Roma bárban. "Ráadásul, amikor kifizettük, annyit sem mondtak, hogy köszönöm" - mondta Bannister a Corriere della Sera című olasz lapnak. Nyugtát viszont adtak a vásárlásáról, mert azt mutatta bizonyítékként. Olaszországban a kávézók és a bárok dupla vagy tripla árakat számolnak fel a vendégnek, ha leülnek, de a brit csoport még ezt sem tette, csak elvitelre kérte a fagyit.

Forrás: AFP

A Via della Vitán lévő bár üzletvezetője a Telegraphnak megerősítette, hogy 64 eurót számolt fel a brit turistáknak a négy fagyiért, de szerinte ez nem volt sok, mert nagy adagok voltak. "Nem egy-két gombócról beszélünk, tényleg nagyok" - mondta a névtelenséget kérő menedzser. "Senki sem kényszerítette őket, hogy nagy fagylaltot kérjenek. Kis adagokat is kínálunk 2,50 euróért (750 forint)" - tette hozzá. Sőt, a britek akár rosszabbul is járhattak volna, mert a legnagyobb fagyiért 25 eurót kér a bár, amelyre a tejszínhab még plusz 3,50 euróba kerül (összesen 8550 forint).

"Ez botrányos" - mondta Matteo Costantini városi tanácsos. Nem az első alkalom, hogy ilyen előfordult. 2009-ben egy étterem a Piazza Navona mellett 695 eurót (208 500 forint) kért egy japán házaspártól, ami masszív túlszámlázás.