Isztambulba is repül a Wizz Air

wizz air, illusztráció
Vágólapra másolva!
A Wizz Air elindítja a Budapest és Isztambul közötti járatát augusztus 2-án - jelentette be Abrán György, a diszkont légitársaság kereskedelmi igazgatója.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint eleinte heti négy járatot - hétfő, szerda, péntek, vasárnap - üzemeltetnek majd, a következő hónapokban pedig fokozatosan emelik a járatsűrűsséget, és 2014 márciusától már mindennap repülnek a két város között. A kedvezményes árú jegyek Már foglalhatók az isztambuli Sabiha Gökçen Repülőtérre érkező járatra, az árak 5 990 forintnál kezdődnek egy útra, beleértve az adókat.

A mostani járat indításának jogi alapját az teremtette meg, hogy a magyar kormány eredményes érdekérvényesítéseként a török partner elfogadta a Wizz Air kijelölését erre az útvonalra - emelte ki a kereskedelmi igazgató. Számításuk szerint az alacsony áraknak köszönhetően rövid időn belül megnő majd Magyarország és Törökország között a turista és üzleti utazások száma, az idén 70 ezren utaznak majd a Wizz Air új útvonalán, és ez a későbbiekben bővülni fog - közölte a kereskedelmi igazgató.

Abrán György hangsúlyozta, hogy az isztambuli vonal a keleti útvonalhálózatuk bővítésének fontos állomása a korábban bevezetett tel-avivi, kijevi, bakui és dubai útvonalak után. Kérdésre válaszolva Abrán György elmondta, hogy folyamatosan tárgyalnak az orosz partnerrel a Wizz Air kijelölésének elfogadásáról a Budapest-Moszkva útvonalra, de egyelőre még nem kaptak választ.