Nekünk is lesz biciklisztrádánk a Fertő körül

Fertő tó, kerékpártúra a Fertő körül
Vágólapra másolva!
Hétszázmillió forintból fejlesztik a Fertő tó környékének kerékpárútjait. A teljes egészében az Új Széchenyi Tervből finanszírozott projekt pályázata a napokban nyerte el a megvalósításhoz szükséges forrásokat.
Vágólapra másolva!

A Nyugat-dunántúli Operatív Program keddi közleménye szerint a fejlesztést a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság által vezetett konzorcium valósítja meg. A cél, hogy felújítsák, ahol pedig még nem készült el, kiépítsék a tó magyarországi oldalán a kerékpáros útvonalat.

A beruházás részeként Balf és Fertőrákos között az országos közúttal párhuzamosan, a szőlőterületek között részben új bicikliút létesítésével, részben vegyes használatú kerékpár- és mezőgazdasági út kialakításával, részben pedig a meglévő út felújításával hoznak létre új nyomvonalat.

A Kelemente-patak hídjának rekonstrukcióját és a meglévő bicikliút korszerűsítését végzik el Fertőd belterületén, valamint kijelölik az utat Sarród, Fertőd, Fertőszéplak, Hegykő, Fertőhomok, Hidegség és Fertőrákos térségében. Emellett több helyen pihenőhelyeket alakítanak ki a bringások számára.

A tájékoztatás szerint a fejlesztések eredményeként 9, 29 kilométernyi új kerékpárút létesül, 4, 36 kilométeren a meglévő szakaszt újítják fel, további 8, 6 kilométeren pedig kijelölik az utat.

Korábbi cikkünket egy Fertő körüli biciklitúráról itt olvashatja.