Budapest a világ második legjobb városa

budapest, európa legolcsóbb fővárosai,
Vágólapra másolva!
Az első helyezett a mexikói San Miguel de Allende a Condé Nast Traveler olvasói szerint. A magyar főváros Firenzével holtversenyben a második.
Vágólapra másolva!

Bemutatta idei olvasói ranglistáját az amerikai Condé Nast Traveler, a listát 1,3 millió szavazat alapján állítottak össze. A világ legjobb városának az amerikai utazási magazin olvasói a Mexikóvárostól 274 kilométerre található San Miguel de Allendét találták. Az 1900 méter magasan fekvő mexikói kisváros számos külföldi turistát, művészt és nyugdíjast vonz, főként az Egyesült Államokból, és az idei listán 5. helyen szereplő, dél-karolinai Charlestontól vette át az első helyet.

Magyar szempontból a legörvendetesebb eredmény, hogy Budapest a második helyet kapta a magazin olvasóitól. Ez a „klasszikus remekmű” más európai városoktól eltérő hangulatot áraszt – dicséri az egyik olvasó a magyar fővárost. „Rengeteg látnivaló van, nagyszerűek az ételek, és könnyű a tájékozódás” – sorolja Budapest előnyeit. Lakóházait és épületeit bájosnak és előkelőnek tartja. „Budapesttel kapcsolatban minden megigézett” – lelkendezik az olvasó.

A magyar főváros holtversenyben végzett az olaszországi Firenzével. Olaszország egyébként is jól szerepelt: az első 25 város negyede olasz. Meglepetésnek számít, hogy Párizs csak a 22. helyre futott be.

A legjobb városok
1. San Miguel de Allende, Mexikó
2.= Budapest, Magyarország
2.= Firenze, Olaszország
4. Salzburg, Ausztria
5.= Charleston, Dél-Karolina, USA
5.= San Sebastián, Spanyolország
7. Bécs, Ausztria
8. Róma, Olaszország
9. Siena, Olaszország
10. Québec City, Kanada
11.= Fokváros, Dél-Afrika
11.= Bruges, Belgium
13. Vancouver, Kanada
14. Kiotó, Japán
15.= Prága, Csehország
15.= Krakkó, Lengyelország
17.= Victoria, Kanada
17.= Sydney, Ausztrália
17.= Santa Fe, Új-Mexikó, USA
20.= Sevilla, Spanyolország
20.= Bejrút, Libanon
22.= Párizs, Franciaország
22.= Melbourne, Ausztrália
24.= Velence, Olaszország
24.= Barcelona, Spanyolország