Krokodil támadta meg a golfozó turistát

Mindoro-krokodil, Crocodylus mindorensis
Vágólapra másolva!
A férfi életét egy golfautóval mentették meg. A mexikói Cancúnban nem ez volt az első eset.
Vágólapra másolva!

Az 58 éves Dougie Thomson a barátaival golfozott a mexikói Cancúnban, amikor egy krokodil előteremett a semmiből, és állkapcsát a férfi combjára zárta. „A labdám épp egy bunkerben volt, 3-5 méterre egy sűrű bozóttól. Nem is tudtam, hogy mögötte víz van" – emlékezett vissza a megtámadott brit turista. Amikor aztán elütötte a labdát, zajt hallott maga mögött, majd a négyméteres állat elkapta.

„Nem éreztem fájdalmat, teljes sokkban voltam" – idézte fel a harapás pillanatát a Daily Mailnek Thomson, aki egy barátja esküvőjére érkezetett a népszerű üdülővárosba. „Olyan volt, mint egy nagy játékszer, nagy fekete szemekkel nézett rám" – tette hozzá.

Barátai annál inkább megrémültek, és golfütőkkel kezdték ütni a krokodilt. A vadállat lassan engedett a szorításon, ám aztán kicsit feljebb megint beleharapott áldozatába. A drámának végül az vetetett véget, hogy az egyik barát többször is nekiment a krokodilnak a golfautóval. Az állat végül elengedte áldozatát, és visszatért a mocsárba.

„Úgy nézett ki a lában, mint egy henteskirakat" – mondta Thomson az eset után. A férfi lábát 200 kapoccsal sikerült összerakni, és továbbra is kórházban kezelik. Később utókezelésre Torontóba szállítják majd, ahol jelenleg lakik.

Thomson elmondta, hogy még a támadás után sem volt egy illetékes sem a golfpályától, aki a jelen lévő golfozókat figyelmeztette volna a veszélyre. Az Iberostar Cancun Golf Course egyik recepciósa annyit mondott a brit lapnak, hogy kollégái látták a támadást, és mentőt hívtak, amely kórházba vitte a férfit.

Thomson már a második turista, akit az elmúlt hónapokban krokodil támadott meg ezen a golfpályán. Az amerikai Edward Lunger épp leckéket vett, amikor egy példány a bokrokból mögé lopakodott, és leharapta két ujját.