Biliárdozni is lehet Kim Dzsong Un síparadicsomában

észak-korea turizmus, kim dzsongil, sípálya, síelés
Kim Dzsongun látogatása egy sípályán 2013. december 31-én
Vágólapra másolva!
Külföldiek nem hívhatják fel a hotelt, és nem is foglalhatnak maguknak szobát az év elején megnyitott észak-koreai síparadicsomban. Kim Dzsong Un egy húsztagú lánybandát és Dennis Rodmant azonban már meghívta síelni. Aki mégis bejut a komplexumba, karaokézhat vagy biliárdozhat is egyet.
Vágólapra másolva!

Meghívást kapott az észak-koreai síparadicsomba egy kínai utazási iroda munkatársa. Simon Cockerell a blogján írta meg, hogy miket látott a Maszik-hegyen felhúzott luxusüdülőben – írja a CNN csatorna online oldala.

A síközpont és a hozzá tartozó szálloda hivatalosan január elsején nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, Cockerell az elsők között volt, akik beléphettek a komplexumba. "Január 12-én érkeztem meg, és egyből Dennis Rodmanbe botlottam" – írta a férfi. Az NBA volt kosarasa az után látogatta meg a sícentrumot, hogy fellépett Kim Dzsong Un születésnapi partiján.

De nem csak vele futott össze: a legújabb észak-koreai lánybanda mind a húsz tagja a síparadicsomban lazított, őket állítólag egytől egyig maga Kim Dzsong Un válogatta ki a popcsapat megalakulásakor.

Kim Dzsong Un látogatása a sípályán 2013. december 31-én Forrás: AFP

Azt még nem tudni, hogy mennyit kérnek majd egy napi belépőért, de Cockerell becslése szerint 41 dollár (nagyjából 9 ezer forint) körül mozog majd a jegy. Ebben azonban még nincs benne a sífelszerelések kölcsönzési díja.

A hotel Cockerell szerint nagyon menő és kényelmes, a kétemeletes épületben összesen 120 szoba van, de található benne úszómedence, kávézó, biliárdasztalok, karaoketerem, gőzfürdő és száraz szauna. A sípályák között van kettő, ami kifejezetten a kezdőknek való, angolul beszélő idegenvezetők és számos síoktató is várja a vendégeket. Mégsem fognak tolongani a külföldiek: ők ugyanis nem hívhatják fel a szállodát és nem foglalhatnak szobát, ha az üdülőcentrumba akarnak utazni, csak egy turistacsoport tagjaként tehetik meg.

Az észak-koreai diktátor tavaly augusztusban jelentette be, hogy sícentrum épül az országban.