Dominikára szöktek a bentlakásos iskolából

szórakozás, utazás, Álomvakáció a Karib-tenger gyöngyszemén: Barbados
Vágólapra másolva!
A diákpár megunta az angliai esőt, és egy kis napfényre vágyott. Visszaviszik őket.
Vágólapra másolva!

Egy ötcsillagos karib-tengeri hotelben találták meg azt a két 16 éves diákot, akik egy hete tűntek el az angliai Stonyhurst College-ból. A Guardian tudósítása szerint Indira Gainiyeva és Edward Bunyan január 15-én hajnal 3-kor taxiba ültek, majd a manchesteri repülőtérre hajtottak. Onnan Európán keresztül a Dominikai Köztársaságba repültek, hogy a híres üdülőhelyen, Punta Canán pihenjék ki a tanulás fáradalmait.

A 16 éves tanulók a rendőrség közlése szerint hitelkártyával vették meg a repülőjegyeket. Azt már napok óta tudták, hogy a Dominikai Köztársaságban lehetnek, most sikerült megtalálniuk a hotelt is, amelyben tartózkodtak. Mindketten jól vannak, és hamarosan visszatérnek Nagy Britanniába – közölte a rendőrség. A lány szülei Kazahsztánban élnek, míg a fiúé Észak-Spanyolországban – írta a Daily Mail.

Diáktársaik internetes bejegyzéseik alapján igazi hősöknek tartják a párt, amiért megszöktek az intézményből, amelyet egyébként éjszaka biztonsági őrök védenek. Barátaik szerint bizonyára elegük lett a lancasteri esős időjárásból és a jezsuita iskola komor hangulatából, és egy kis napsütésre vágytak. Kérdés, mit szólnak majd ehhez a szüleik.

Az 1593-ban alapított Stonyhurst College-ban 13 és 18 év közötti diákok tanulnak. A 469 tanulóból 310 bentlakásos formában végzi tanulmányait. A lancasteri Clitheroe-ban található intézmény évi 30 ezer fontos (11 millió forint) tandíjat szed.