Ne utazzanak Szlovéniába!

Szigetelés, ablakcsere, új fűtésrendszer, jégcsapok Németországban
Vágólapra másolva!
A Szlovéniában az elmúlt napokban kialakult közlekedési helyzet miatt a Külügyminisztérium konzuli szolgálata az országba tervezett utazások elhalasztását kéri.
Vágólapra másolva!

A konzuli szolgálat emlékeztetett arra, hogy Szlovéniában az elmúlt héten a jelentős mennyiségű hóesést jeges eső követte, és óriási károkat okozott. Fák dőltek ki, amelyek sok helyen leszakították az elektromos felsővezetékeket, és megnehezítették a közlekedést. Az ország áramellátásában továbbra is komoly nehézségek tapasztalhatók, több településen, csaknem 50 ezer háztartásban továbbra sincs áram.

Az utakat folyamatosan tisztítják, az autópályák járhatók, de ott is előfordulnak jegesedések, ezért mindenképpen ajánlott, hogy az útra kelők fokozott óvatossággal közlekedjenek. Az autópályákról letérve sok helyen szükséges a hólánc használata, ezt a rendőrök is ellenőrzik.

Tekintettel az útviszonyokban és az áramellátásban kialakult helyzetre, valamint arra, hogy a következő napokban országszerte várható további havazás és jégeső, a konzuli szolgálat javasolja, hogy halasszuk el a szlovéniai utazásokat.