Kényszerleszállás vécéprobléma miatt

Emirates Boeing 777-300ER, Dubaj repülőtér
Emirates Boeing 777-300ER, Dubaj repülőtér
Vágólapra másolva!
A világ legjobb légitársaságának gépét az Atlanti-óceán felett érte el a végzet.
Vágólapra másolva!

Meg kellett szakítania az útját az Emirates Airlines Washington DC-ből Dubajba tartó gépének, mert működésképtelenné váltak a vécék. A Boeing 777-300-as repülőt az Atlanti-óceán felett érte a baj, nem messze Izlandtól. A személyzet úgy döntött, hogy kényszerleszállást hajt végre az izlandi Keflavikon – írja az Aviation Herald.

Egy utas arról számot be a Twitteren, hogy a vécéket nem kezelték megfelelően Washingtonban. A gyakorlatban ez azt jelentheti, hogy nem ürítették ki a tartalmukat. A repülő négy és fél órát töltött Keflavikban, majd ugyanekkora késéssel érkezett meg Dubajba.

A tudósításhoz érkezett egyik kommentelő azon viccelődik, hogy milyen lehetett, amikor a kapitány bejelentette az óceán felett: „Sajnos minden vécénket lezártuk, kérjük, tartsák vissza vizeletüket a legközelebbi repülőtérig, amely csak öt órára van." A valóságban ez persze nem így történt, de egy másik kommentelő hasonló tapasztalatról számolt be, amikor nemrég Brüsszelből Mumbaiba tartott. Az öt vécéből akkor egy eleve működésképtelen volt, kettő pedig az út során vált azzá a beledobott dolgoktól. Az út végére csak kettő volt használható, így nyilván sokat kellett várni, amíg az ember sorra került.

Az Emirates Airlinest egyébként 2013-ban a világ legjobb légitársaságának választották.