Nemi erőszak vádja miatt bezárnak két hotelt

Egyiptom, nyaralás, Sharm el Sheikh
Vágólapra másolva!
Az egyiptomi Sarm es-Sejkben egy brit és egy orosz nőt támadtak meg a közelmúltban.
Vágólapra másolva!

Az egyiptomi hatóságok felfüggesztették két szálloda működési engedélyét a Vörös-tenger partján fekvő Sarm es-Sejkben, miután a feltételezések szerint nemrég megerőszakoltak egy brit turistát, egy orosz nőt pedig megtámadtak. Az ötcsillagos Hilton Sharks Bay Resort és a négycsillagos Sharm Holiday Resort addig nem fogadhat vendégeket, amíg a nyomozás folyik - írja a Telegraph.

A negyvenes éveiben járó üzletasszonyt a vád szerint egy ötcsillagos szállodában erőszakolta meg a hotel egyik őre március 6-án. A hampshire-i rendőrség megerősítette, hogy nyomozást indított az eset kivizsgálására. Egy másik ügyben egy Sarm es-Sejk-i rendőrt vádolnak azzal, hogy behatolt egy orosz nő szállodai szobájába, és megpróbálta őt megerőszakolni.

A működési engedélyek felfüggesztésének ellentmond, hogy a Hilton Sharks Bay Resort recepciósa az AFP-nek azt nyilatkozta, a szálloda rendben üzemel. „Azt tudjuk mondani, hogy volt egy panasz, és azt kivizsgálják" – mondta az alkalmazott, hozzátéve: „Eddig semmi nem ért el hozzánk".

Az egyiptomi idegenforgalmi minisztérium arra is ígéretet tett, hogy feketelistát készít azokról, akik turistákat zaklattak, így azok nem kaphatnak állást a turisztikai ágazatban. Egyiptomban meredeken emelkedett a szexuális bűncselekmények száma az elmúlt években. Egyedül Sarm es-Sejkben három nemi erőszakról és 150 szexuális zaklatásról szereztek tudomást a hatóságok.