Vágólapra másolva!
Egy légitársaság pilótáját bűnösnek találták két rendbeli szexuálisan zaklató érintésért, miután tavaly egy repülőúton megtapogatott egy 14 éves lányt. Öt év börtönt kaphat érte.
Vágólapra másolva!

Michael Pascal egy Detroitból Salt Lake Citybe tartó járaton repült a Delta járatán. A lány azt mondta a nyomozóknak, arra ébredt, hogy Pascal keze alatta van, és a fenekét markolássza. Ő az ablaknál ült, a férfi pedig a középső széken mellette.

A 45 éves Pascal, aki akkoriban a Delta egyik szerződéses regionális légitársaságánál dolgozott, azzal védekezett, hogy elaludt, a kezei az ölében voltak, és nem tudja, hogy került az egyik a lány alá. Amikor a lány megkérdezte, mi a fenét csinál, ő annyit mondott: „Sajnálom, sajnálom, elaludtam, ki kell mennem a vécére."

A lány elmondása szerint az ülések közti karfa az ébredésekor függőleges helyzetben volt, holott ő azt leengedte korábban. Pascal védekezése szerint azért állította azt fel, mert a mellette lévő másik utas túl sok helyet foglalt el - számol be a Huffington Post.

A lány szól a légiutas-kísérőnek, és másik helyen folytatta az útját. Fenntartotta, hogy Pascal nyilvánvalóan ébren volt, és a testével megérintette őt.

A férfit az ügyvédje szerint sokkolta az eset. Elmondta, hogy Pascalnak magának is van egy tizenéves lánya, és bármilyen érintés véletlen volt.

A Salt Lake Cityben felállított esküdtszék háromnapos tárgyalás után bűnösnek találta a férfit. A büntetést július 29-én mérik ki rá, ami akár öt év börtön lehet.