Felrázva jobb a bor a repülőn

2014.04.07. 13:01

Alacsony nyomáson megváltozik az ízlelésünk, a gyors dekantálás javít az érzeten.

A repülőgépen felszolgált boroktól nagy csodákat nem lehet várni, általában a még elfogadható alsó kategóriából kerülnek ki – ráadásul ha nem jár a jegyhez, az áruk igen magas. Tovább rontja az élvezetet, hogy nagy magasságban, alacsonyabb nyomáson megváltozik az ízlésünk. Unalmasabbnak érezzük az ételeket is, ezért van, hogy a repülőn felszolgált ételeket másképp fűszerezik.

A Vinepair egy olyan trükköt javasol a fedélzeten felszolgált borok feljavítására, amely könnyedén elvégezhető – írja a Lifehacker. A felnyitás után egy keveset ki kell tölteni a pohárba, majd a maradékot fél percig erőteljesen felrázni. Ez lényegében egy hiperdekantálás, ami lehetővé teszi, hogy az ízek gyorsabban kinyíljanak.

Az alábbi videón a Vinepair tesztje látható, amely megerősíti, hogy a felrázott bor ízletesebb. Ezzel egyébként az első osztályon kapott élményt is utánozhatjuk, ugyanis az ott felszolgált borokat eleve dekantálják a fogyasztás előtt.