Nézzen be a Keresztapa magánszigetére

Marlon Brando szigete
helicopter photography tim mckenna photography bleux landscapes lagoon french polynesia shade of blue aerials ariennes paysages tetiaroa views aerial lagons degrade´s brando degradeĚ? tetiaroa
Vágólapra másolva!
Marlon Brando halálának 10. évfordulóján nyílik az örökösök luxusüdülője. Majdnem egymillió egy éjszaka, de mi ingyen megmutatjuk.
Vágólapra másolva!

Július 1-jén lesz tíz éve, hogy meghalt Marlon Brando, akinek talán egyik legismertebb főszerepe Francis Ford Coppola filmjében, A Keresztapában volt. Talán kevesen tudják, de a híres színész egy magánszigettel is rendelkezett Francia Polinéziában, amelyet 99 évre vett bérbe. A Tetiaroa egy gyönyörű atoll Tahititől 50 kilométerre északra, amelybe Brando akkor szeretett bele, amikor a Lázadás a Bountyn című filmet forgatta a hatvanas években.

Tetiaroa a magasból (Kattintson a képre a galériáért!) Forrás: ©tim-mckenna.com, ©tim-mckenna.com/Tmk, Tmk

Halálának tizedik évfordulójára Brando nyolc gyermeke egy luxushotelt nyit a 12 kis szigetből álló, hat négyzetkilométeres korallzátonyon – írja a Daily Mail. A The Brando néven működő üdülőben 35 villa lesz, amelyek mindegyikéhez tartozik majd egy kis medence és egy saját partszakasz is.

Brandónak szívügye volt a környezet megóvása, ezért a komplexum megépítésénél rendkívül nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a szálloda ökológiai lábnyoma minimális legyen, és tükrözze a polinéz életformát és kultúrát. Lesz benne egy nagy közös medence is, bár a strandon, organikus kert, könyvtár és környezetvédelmi kutatóállomás is. A természeti szépségek és a gazdag tengeri élővilág mellett a kényelmet sem kell nélkülözniük a vendégeknek: az atoll két éttermében Guy Martin lesz a felelős a menüért, akinek párizsi étterme, a Le Grand Véfour három Michelin-csillaggal büszkélkedhet.

Mindezért azonban mélyen a pénztárcájukba kell nyúlniuk a majdani vendégeknek, akiknek minimum három éjszakát kell ott eltölteniük. Az egy hálószobás villáért a július 1-től szeptember 30-ig tartó bevezető áron 1800 eurót (552 ezer forint) kell fizetni egy éjszakára egy vagy két vendégnek, azután viszont 3000-et (920 ezer forint). A három hálószobával rendelkező, legfeljebb hat főt elszállásoló villa ára ennek a triplája.

Az alábbi képre kattintva megnézheti, mit kapnak ezért a pénzért az odalátogató vendégek.

Kilátás a nappaliból (Kattintson a képre a galériáért!) Forrás: ©tim-mckenna.com/Tmk

Végül egy videó, amely az atoll természeti szépségeit és az üdülő környezetbarát jellegét hangsúlyozza.