Egy tábla csokival próbálta meg eltéríteni a gépet

Biztonsági ellenőrzés egy amerikai repülőtéren, Salt Lake City
Vágólapra másolva!
Bombával is fenyegetőzött a finn férfi, de a bíróságon azt állította, hogy csak az utasokat akarta szórakoztatni.
Vágólapra másolva!

Egy tábla Toblerone csokival fenyegette meg a Cathay Pacific hongkongi járatának a személyzetét egy 23 éves finn férfi, aki a sajátos zsarolási módszerrel azt szerette volna elérni, hogy a gép Szocsiba repüljön. Antti Oskari Manselius ugyanis szerette volna látni a téli olimpiát.

A férfit most állították bíróság elé, de az eset még február 14-én történ az Amszterdamból induló repülőgépen. A finn a nyomaték kedvéért közölte azt is, hogy a gépen bomba van, de az a fenyegetés hamisnak bizonyult.

A bírósági tárgyaláson Manselius ártatlannak vallotta magát, és azt állította, hogy csak a többi utast akarta szórakoztatni. A légiutas kísérők szerint azonban a férfi dühös volt, és fegyverként tartotta maga előtt a Toblerone csokit. A személyzet próbálta meggyőzni arró, hogy egy közvetlen járaton ül, és a gép nem fogja megszakítani az útját Szocsiban. Később a kapitány parancsára megbilincselték.

A reggeli felszolgálása után azonban Manselius elaludt. Hongkongban tartóztatták le, és egy pszichiátriai intézetbe szállították.