Budapest a hátizsákos turisták Bécse

A lánchídi oroszlán nyelve Lánchíd Budapest Blog oroszlán szobor nyelv szemfog városi legenda
Fotók a budapesti Lánchíd budai hídfőjénél lévő két oroszlánról és a szájüregükről, ahol a nyelvük látható, 2014. január 15-én.
Vágólapra másolva!
Két új listán is az ötödik helyen ajánlják a magyar fővárost. Izgalom és olcsóság együtt.
Vágólapra másolva!

A brüsszeli székhelyű European Best Destinations több százezer szavazat alapján állította össze népszerűségi rangsorát, amelyet 2014-ben Porto vezet. A festői szépségű portugál várost Zágráb, Bécs és Nicosia követi, az ötödik helyet pedig a magyar főváros szerezte meg. Budapest olyan városokat előzött meg, mint Madrid, Berlin és Róma.

Budapest tele van meglepetéssel és csodával – írja a rövid ismertető, amely megemlíti mozgalmas városközpontját, gyönyörű parkjait, fenséges folyóját, magasa templomtornyait és pazar fürdőit. A világ egyik legizgalmasabb városa – ad összegzést.

Az amerikai U.S. News magazin utazási rovata is az ötödik helyen ajánlja a magyar fővárost Európában. Mint írja, Budapest érdekes hely. Bár nem szerepel a legtöbb amerikai európai listájának tetején, építészeti szépsége, olcsó ételei és egyedülálló kultúrája miatt érdemes elgondolkozni Budapesten. Ha valaki képbe akarja helyezni, gondoljon rá úgy, mint a hátizsákosok Bécsére; vidám, fiatalos és kíméli a pénztárcát – írja a magazin.

Az amerikai lap listáján egyébként inkább a hagyományosan népszerű európai nagyvárosok közé sikerült beverekednie magát Budapestnek. Az első négy helyen Barcelona, Párizs, Róma és Berlin szerepel. A magyar főváros viszont megelőzi Londont, Prágát, Madridot, Firenzét és Bécset is.

Budapest már jó ideje kedvence a különböző utazási oldalaknak. Legutóbb a TripAdvisor felhasználóinak szavazatai alapján lett a világ legjobb ár-érték arányú városa. A jelenségről itt írtunk átfogó cikket, itt pedig egy véleményt olvashat az okokról.