Párizsba repül? Vigyázzon!

légiirányítók sztrájk, Francia légiirányító a Roissy repülőtéren
Vágólapra másolva!
Komoly fennakadásokat okozhat Franciaország légi közlekedésében a légi irányítók kedden kezdődő és vasárnapig tartó munkabeszüntetése. A légitársaságok arra figyelmeztetik oda repülő utasaikat, hogy készüljenek fel késésekre és járattörlésekre.
Vágólapra másolva!

Az Air France honlapján arról tájékoztat, hogy a hosszú távú járatokat igyekeznek rendben elindítani, a rövid és középtávon repülő gépek indulása azonban bizonytalan a sztrájk miatt. Azt tanácsolják, hogy mindenki ellenőrizze a foglalási rendszerben meglévő személyes elérhetőségét, hogy megfelelő tájékoztatást kapjon a változásokról. A légitársaság ezen felül felajánlja, hogy aki teheti, ingyen foglalja át a jegyét június 30. és július 9. közé az Air France online foglalási rendszerében, valamint egy egy évig felhasználható vócsert is felajánl azoknak, akik július 9-e utánra halasztják útjukat.

A Travel Mole beszámolója szerint az EasyJet arra számít, hogy június 24 és 30. között a Franciaországba induló és onnan érkező járatok felét is törölhetik. Arra is figyelmeztet azonban, hogy az általa naponta üzemeltetett járatok 70 százaléka Franciaország fölött halad el, így a sztrájk ezeket is érintheti.

A Ryanair még vizsgálja a helyzetet, és később tájékoztatja az utasait a várható fennakadásokról.