Az Emirates már nem repül az ebola miatt

Emirates Boeing 777-300ER, Dubaj repülőtér
Emirates Boeing 777-300ER, Dubaj repülőtér
Vágólapra másolva!
A dubaji cég az első nagy légitársaság, amely felfüggesztette a járatát a fertőzött térségbe.
Vágólapra másolva!

Az Emirates felfüggesztette a Guineába tartó járatait az ebolavírus terjedése miatt. A dubaji az első nagyobb légitársaság, amely így döntött a Nyugat-Afrikában terjedő járvány hatására. A cég szóvivője elnézést kért a lépés okozta kellemetlenségért, de azzal magyarázta azt, hogy az utasok és a személyzet biztonsága elsőbbséget élvez.

Ezt megelőzően csak két Afrikán belül közlekedő légitársaság, az Arik és az ASKY függesztette fel a járatait Libériába és Sierra Leonéba az ebola miatt. A British Airways azonban például továbbra is repül ebbe a két városba. Mint közleményükben írják, az utasok és a személyzet biztonsága számukra is prioritás, betartják a helyi egészségügyi hatóságok ajánlásait, és folyamatosan figyelik az eseményeket – írja a Daily Mail.

Ez a legnagyobb járvány azóta, hogy 1976-ban először észlelték az ebola vírusát, miután több mint 1300 halálesetet regisztráltak már. A korábbi legnagyobb járványban 425-en haltak meg.

Az Egészségügyi Világszervezet a maga részéről egyelőre nem javasol utazási korlátozásokat Guineába, Libériába és Sierra Leonéba. A szervezet azonban hamarosan összeül a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezettel, és elképzelhető, hogy azon olyan döntések is születnek, amelyek a polgári repülést is érinteni fogják.