180 ezer egy éjszaka a homokvárban

Adrere Amellal
Vágólapra másolva!
Ráadásul áram sincs, mobilozni pedig tilos. Egy sivatagi tó partján van Egyiptomban.
Vágólapra másolva!

Ennél romantikusabb szállodát tényleg nehéz elképzelni. Az Adrère Amellal egy sivatagi tó partján helyezkedik el Egyiptom északnyugati részén, a Szíva-oázisban, nem messze a líbiai határtól. Ez az egyik legtávolabbi az ország oázisai közül, egy régi karavánút mentén, 18-19 méterrel a tengerszint alatt fekszik, a Nyugati-sivatag mélyén. Az oázis 80 km széles és 20 km hosszú, 23 ezren laknak ott, főként berberek. Az itt található több mint 200 forrás között van sós, édes, forró és hideg vizű is.

Kattintson a képre a galériáért! Forrás: Flickr/~W~

A hotelt úgy építették, és úgy működtetik, hogy harmóniában álljon a természettel. Nincs például benne áram, éjszaka méhviaszgyertyákkal és fáklyákkal világítanak. A szobákban nincs telefon, nyilvános helyen pedig a mobiltelefonokat sem lehet használni a vendégeknek. Az ételeket hagyományos módon főzik, a zöldségeket és a fűszereket a hotel saját kertjében termesztik.

Természetes légkondi

Az épületek minta a sivatagból nőttek volna ki, olyan természetes anyagokból építették őket, mint a sókristály, a homok és a pálmalevél. A vastag agyagfalak nappal felveszik a nap hőjét, és hidegen tartják a 40 szobát, éjjel pedig kiadják a meleget, és fűtenek.

Kattintson a képre a galériáért! Forrás: hemis.fr/Orteo Luis

A puritánság ellenére az ökohotelben nem olcsó egy éjszaka: egy szoba 460 angol fontba kerül, ami 180 ezer forintnak felel meg. Ennél drágább lehetőség is van. A királyi lakosztályban, amelyet Károly herceg és hitvese is kivett már, 1420 fontért (560 ezer forint) lehet megszállni. Ez az egyetlen szoba, amely fürdőkáddal rendelkezik, épp az ő kedvükért szerelték fel vele – írja a Daily Mail.