Két katasztrófát senki sem élhet túl

Malaysian Airlines üres járata
Vágólapra másolva!
Az utóbbi évek két legsúlyosabb szerencsétlenségét elszenvedő Malaysia Airlines jövője egyre sötétebb.
Vágólapra másolva!

A Twitteren terjedő fotók szerint a Malaysia Airlines járatai szinte teljesen üresek. Az egyiken egy Ausztráliából indult gép látható üres sorokkal. A másikon egy fiatal család egyedül élvezi a repülést a fedélzeten.

Forrás:Twitter/Ricardo Concalves

Az utasok elpártolása várható volt az után, hogy a társaság gyors egymásutánban két gépét is elveszítette légi katasztrófában. Márciusban a Kuala Lumpurból Pekingbe tartó 370-es járat tűnt el 227 utassal és 12 főnyi személyzettel a fedélzetén, júliusban pedig az Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó MH17-es járatot lőtték le Ukrajna felett 283 utassal és 15 főnyi személyzettel a fedélzeten.

A Malaysia Airlines foglalásai a Daily Mail tudósítása szerint történelmi mélyponton állnak, a veszteség pedig 1,3 millió fontot (512 millió forint) tesz ki naponta. A cég bajai egyébként nem most kezdődtek, már három éve veszteséges.

Forrás: Twitter/Ping

Hírek szerint a társaság vezérigazgatóját hamarosan lecserélik, a céget pedig átalakítják. Ez többek között névváltást, a járatok szűkítését és a 20 ezer alkalmazott ötödének elbocsátást foglalja magában.