Itt az új hotelőrület

A jövő hotelszobája, kapszula, Podtime, podtel
Vágólapra másolva!
Az egyszemélyes kapszulában igazán magunkra maradhatunk. Ha nincs klausztrofóbiánk.
Vágólapra másolva!

Egyelőre futurisztikusnak hat, de illeszkedik a néhány repülőtéren már alkalmazott kapszulahotelek koncepciójához. A brit Podtime cég egyszemélyes alvókabinjai 120 x 120 x 220 centiméteresek, belül LED-világítással vannak ellátva, tükörrel, polcokkal, konnektorokkal vagy akár televízióval is fel vannak szerelve. A csomagokat a matrac alatt, az alsó részben lehet elhelyezni.

Forrás: Podtime

A kabinba oldalt egy tolóajtón vagy a végén lehet bejutni az adott változattól függően. Az ajtók belülről zárhatók, a foglaltságot egy fény jelzi kívülről.

Forrás: Podtime

A kapszula belülről nem fűthető vagy hűthető, hanem a légcsere miatt a külső szoba hőmérsékletét veszi fel. Ebből következően a külső hangokat sem szűri teljesen, bár csökkenti.

Forrás: Podtime

A koncepció első látásra szokatlan, sokaknak pedig akár riasztó is lehet, ám a cég nem véletlenül fejlesztette ki ezt a terméket. Az óriási előnye az olcsósága: egy normál szállodához képest az ilyen kabinokat beszerelő hotelek ötödáron tudnak kínálni egy éjszakát. Márpedig árérzékeny vendégek mindig lesznek.

Forrás: Podtime

A kapszulahotelek már több reptéren megjelentek, főként Japánban népszerűek. A Podtime is a repülőtereket célozza meg, de kötöttek már üzletet Tel-Avivban és Helsinkiben is, és Moszkvában is be lehet feküdni ilyen kabinokba – írja a Huffington Post.

Forrás: Podtime

Ami pedig a szűkös személyes teret illeti, a cég szerint ez nem okozhat problémát. Szerintük ugyanis a kapszulák olyan tágasak, hogy klausztrofóbiáról szó sem lehet. Kérdés, hogy a vendégek is megerősítik-e ezt.

Forrás: Podtime