Szinte minden európai reptéren van ingyenwifi

Lieszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, Budapest Airport, SkyCourt
A budapesti repülőtér SkyCourt részlege
Vágólapra másolva!
Budapest elég bőkezű a kétórás időtartammal, de Prágában vagy Varsóban még korlát sincs.
Vágólapra másolva!

A repülőtereken eltöltött várakozási idő az utazás egyik legrosszabb része. Szerencsére ma már szinte mindegyik nagy európai repülőtér kínál ingyenes hozzáférést. Az azonban korántsem mindegy, hogy mekkora időtartamra teszik lehetővé az ingyenes internetezést.

Budapesten például két órán keresztül lehet használni az ingyenwifit a 2A és 2B terminálok indulási és érkezési szintjein, a SkyCourtban, illetve a kilátóteraszon is. Ehhez ki kell választani a bud:free hálózatot, a felugró ablakban meg kell adni a felhasználó e-mail címét, és el kell fogadni a felhasználási feltételeket.

A budapesti repülőtér SkyCourt részlege Forrás: Budapest Airport

Ezzel a szolgáltatással a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér viszonylag nagyvonalúnak számít európai összehasonlításban. A Skyscanner most közzétett, szeptember 5-i állapotokat tükröző felméréséből ugyanis kiderül, hogy a vizsgált repülőterek mintegy fele ennél kevesebb időre biztosít ingyenes hozzáférést. Van két olyan légikikötő is – Berlin Tegel és Isztambul Sabiha Gokcen – ahol azonnal fizetni kell érte. Ha pedig letelik az idő, 2,50-től 5 fontig (1000-2000 forint) terjedő díjat kérnek ezért a szolgáltatásért egy órára.

Vannak ugyanakkor olyan repülőterek is, amelyek egyáltalán nem szabnak időkorlátot az ingyenes szörfölésnek. Ilyen például Prága, Varsó vagy Bécs is. A teljes listát megtekintheti a Skyscanner oldalán.