Belekóstolhat a medence borába

japán bor medence spa
Visitors toast 2012 Beaujolais Nouveau wine while enjoying the wine spa at the Hakone Yunessun spa resort facilities in Hakone town, Kanagawa prefecture, some 100-kilometre west of Tokyo on November 15, 2012. As the new vintage Beaujolais Nouveau is officially uncorked, Hakone Yunessun started the annual 16-day-long Beaujolais Nouveau spa to attract visitors. AFP PHOTO/TOSHIFUMI KITAMURA
Vágólapra másolva!
Japánban van egy fürdő, ahol szokatlan dolgokban lehet megmártózni. A bor például állítólag fiatalít.
Vágólapra másolva!

Hakone egy 13,5 ezres kisváros Tokiótól 80 kilométerre délnyugatra. Az ott működő Juneszun fürdőkomplexum arról nevezetes, hogy különleges medencékben áztathatják magukat a vendégek.

Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Az egyik medencében például vörösborban lubickolhatnak, aminek állítólag fiatalító hatása van, antioxidáns összetevői védik a bőrt a környezeti ártalmakról. Kleopátra, Egyiptom királynője is gyakran alkalmazta ezt a módszert. A medence mellett egy 3,6 méteres borosüveg van, és naponta friss bort öntenek bele. A fürdőzők akár bele is kortyolhatnak.

Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Bár borfürdőkből a világon több is van, a juneszuni valószínűleg a legnagyobb – írja az Amusing Planet. Ráadásul itt nemcsak borban lehet elmerülni, hanem sok más szokatlan folyadékban is.

A csokifürdőt nagyon kedvelik a gyerekek Forrás: Origo

Van például olyan medence, amelyik szakéval (rizspálinka) van feltöltve, amely állítólag eltünteti a szeplőket és az öregségi foltokat. A zöldteafürdő jó a bőrnek és javítja az immunrendszert. De létezik csokifürdő is, a sós vizű medencében pedig úgy lebeghetnek a látogatók, mint a Holt-tengerben.

Mint a Holt-tengerben Forrás: Origo

Vannak a világon más helyek is, ahol különleges dolgokban lehet áztatni magunkat. Azerbajdzsánban például kőolajfürdőt kínálnak, Dél-Amerikában, Dél-Koreában és Oroszországban csigamasszás-fürdőt, Izraelben kígyómasszást, Csehországban pedig sörben is lehet lubickolni.