A legszebb dekoltázsok az Oktoberfesten

Dekoltázs
Az Oktoberfest legszebb dekoltázsai
Vágólapra másolva!
A pincérnőknek mindent be kell vetniük, ha borravalót akarnak kapni a világ legnagyobb sörfesztiválján.
Vágólapra másolva!

Egyre nehezebb dolguk van a müncheni Oktoberfesten dolgozó felszolgálóknak. A világ legnagyobb sörfesztiválján ugyanis egyre drágább a folyékony kenyér ára, ami negatívan hat a vendégek borravaló-adási hajlandóságára.

Míg korábban egy egyliteres korsóért adott 10 eurós bankjegy a borravalót is simán magában foglalta, most a sörárak 9,70 és 10,10 között váltakoznak az egyes sátrakban. Ha pedig csak pár centtel kerül kevesebbe 10 eurónál, a vendégek ritkán bajlódnak az apróval, különösen este, és inkább a kerek összeget adják.

Kemény munka, és még zaklatják is őket

Panaszkodnak is rendesen a pincérnők a Reuters blogja szerint. A napi 15 órás műszak során akár 12 korsót cipelő nők egyike például 9 százalékot kap a sör árából a megbízási szerződése szerint, plusz a borravalót. Mivel ott a sör 9,95-be kerül, csak ritkán kap érte 11 eurót, így jelentősen megcsappant a jövedelme a korábbi évekhez képest.

A borravaló elnyeréséhez persze nem árt némi trükk, például egy előnyösen megválasztott dekoltázs. Viszont ebben sem árt mértéket tartani, hiszen a kapatos vendégek gyakran zaklatják a pincérnőket.

A képre kattintva megnézheti galériánkat a legszebb dekoltázsokról Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Felix Hörhager

Tavaly 6,4 millióan látogatták meg az Oktoberfestet, és összesen 6,7 millió liter sör fogyott. Idén 1 millió vett részt a múlt hétvégi megnyitón, az ünnep pedig október 5-ig tart.