Megszégyenítik a bunkó utasokat

Passenger Shaming
Facebook/Passenger Shaming
Vágólapra másolva!
Közszemlére teszik a róluk készített fotókat egy közösségi oldalon, amelyet egy volt légiutas-kísérő indított.
Vágólapra másolva!

Egy több órás repülést alaposan tönkre tud tenni egy olyan utastárs, aki a fedélzeten megfeledkezik a kulturált viselkedési normákról. Az ilyen személy általában sértésnek veszi, ha valaki figyelmezteti őt erre, így a helyzet csak még rosszabbá válhat.

Van, akit nehéz megfékezni Forrás: Facebook/Passenger Shaming

Egy volt légiutas-kísérő a nyilvánosságot hívta segítségül a probléma megoldására. Egy olyan Facebook-oldalt indított, ahova más stewardessek és utasok is feltölthetnek képeket a faragatlan utasokról. Shawn Kathleen – a Daily Mail szerint ez álnév – korábban egy blogot vezetett a munkájáról, onnan jött az ötlet a megszégyenítő oldal beindítására.

A körömápolást nem itt kell elintézni Forrás: Facebook/Passenger Shaming

A fotók többsége tényleg felháborító pillanatokat örökített meg. Kérdés, hogy a pellengérre állítás mennyire sért majd személyiségi jogokat, és mennyire lesz visszatartó erő.

Azon a tálcán mások enni fognak Forrás: Facebook/Passenger Shaming

A nyilvánosság fegyelmező erejét már mások is igyekeztek kihasználni. Amint arról korábban beszámoltunk, egy cseh hoteltulajdonos azzal próbálta meg visszatartani a rendszeresen a lépcsőjére vizelő turistákat, hogy kiírta egy táblára, kiteszi a Youtube-ra a róluk készített videót.

Van, amikor egy színes köröm is idegesítő tud lenni Forrás: Facebook/Passenger Shaming
Mezítláb az ülésen Forrás: Facebook/Passenger Shaming
Otthon érezte magát Forrás: Facebook/Passenger Shaming
Tájkép repülés után Forrás: Facebook/Passenger Shaming