Egy buta vicc miatt nem indult a repülő

American Airlines, illusztráció
Vágólapra másolva!
Az al-Kaidáról nevezték el a wifit, emiatt Los Angelesben kellett tölteniük az éjszakát az utasoknak.
Vágólapra másolva!

Az American Airlines gépe Los Angelesből Londonba indult volna, amikor egy utas az alábbi elnevezésű, helytelenül írt wifihotspotra lett figyelmes a mobiltelefonján: Al-Quida Free Terror Nettwork. Azonnal értesítette az egyik légiutas-kísérőt, aki komolyan vette a figyelmeztetést.

A hotspot egy nyilvános, vezeték nélküli (wifi) internet-hozzáférési pont, amelyet akár egy mobiltelefonról is létre lehet hozni. Segítségével a vendégek csatlakozhatnak saját gépükkel az internetre.

A gépet visszatolták a beszállítókapuhoz, ahol az utasoknak azt mondták, hogy egy karbantartási ügy miatt kell várakozniuk. Egy óra múlva a kapitány közölte, hogy biztonsági fenyegetés történt, és ezért nem kaptak felszállási engedélyt.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Marc Serota

A repülőtér közleményt adott ki, amely szerint a vizsgálat arra jutott, hogy nem történt bűncselekmény, és további intézkedésre nincs szükség – írja az abc7.com.

Nagy késés lett a vége

A viccesnek szán hotspotnév nagy bosszúságot okozott a többi utasnak. Az eredetileg vasárnap este 10-kor induló gép végül hétfőn, délután 1-kor szállt fel Los Angeles repülőteréről.