Pöcegödörré vált a repülő

Virgin Australia Boeing 777 Los Angeles
Vágólapra másolva!
Emberi ürülék úszott a fedélzeten, a Virgin Australia szerint csak a mosdókagyló szivárgott.
Vágólapra másolva!

A Virgin Australia járata Los Angelesből Sydneybe tartott, ám a járatnak vissza kellett fordulnia, mert meghibásodott a mosdó. Hogy pontosan mi történt, arról az utasok és a társaság eltérő módon számolt be.

A Sydney Morning Herald által idézett utasok arról panaszkodtak, hogy az ülések között emberi ürülék és vizelet folyt. A bűz elviselhetetlen volt, és az embereknek három órán keresztül kellett maszkot viselniük.

Képünk illusztráció Forrás: YouTube/BlueStar167

A Virgin Australia közleménye szerint a vécéből szivárgó folyadék a mosdókagylóból jött. Mivel ennek és a vécének két külön lefolyója van, emberi ürülék nem került a fedélzetre.

A repülő hajnali 4 órakor érkezett vissza Los Angeles repülőterére. Az utasokat elszállásolták, és másnap este 8-kor vitte el őket egy helyettesítő gép.

Dugulás máskor is előfordul

Néhány hónapja a Qantas Los Angelesből Melbourne-be tartó járatának kellett visszafordulnia, mert egy felmosórongy eldugította a lefolyót, ezért az Airbus A380-as gép alsó szintjén lévő utasokra folyt a víz. Nemrég az Emirates gépe is kényszerleszállást hajtott végre Edmontonban a vécé meghibásodása miatt, de az utasok a többórás javítás alatt sem hagyhatták el a fedélzetet (erről itt olvashat).