Szétrepült a felszolgált vacsora

American Airlines, illusztráció
Vágólapra másolva!
Kényszerleszállást hajtott végre az American Airlines légitársaság egy Szöulból induló gépe a Tokió melletti Narita nemzetközi repülőtéren, miután a gép erős légörvénybe került, és a fedélzeten 14 ember megsérült.
Vágólapra másolva!

Japán közlések szerint az American Airlines Boeing 777-200-as gépe kedd este 18.15-kor szállt fel a Szöul melletti Incshon repülőtérről fedélzetén 240 utassal és 15 főnyi személyzettel, és valamivel több mint egy óra múlva került légörvénybe. A Tokió melletti Narita repülőtér meteorológiai központja kedd délután figyelmeztetést adott ki a Honsú szigete fölött kialakult két hatalmas ciklon miatt.

A légörvénybe került Boeing 777-es mintegy húsz percen át rázkódott, és - amint azt az egyik utas utólag elmondta - az előzőleg felszolgált vacsora maradékai szanaszét szóródtak, néhány utas pedig pánikba esett. Egy másik utas azt mondta, hogy az egyik férfi utaskísérőt az egyik rázkódás nekilökte a plafonnak.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Marc Serota

Az American Airlines közlése szerint a kényszerleszállás után az utasokat kikérdezték esetleges sérüléseikről, a rászorulókat ellátásban részesítették, és éjszakára mindenkinek szállodai elhelyezést biztosítottak. A Dallasba tartó gép fedélzetén megsérült személyek közül négy utas és a személyzet egy férfi tagja kórházi ellátásra szorult, de egyikük sérülése sem életveszélyes.

A japán közlekedési minisztérium reptéri irodájának szerda reggeli közlése szerint a baleset ügyében vizsgálatot indított az ország közlekedésbiztonsági hatósága.

A légörvény helye a Weather Channel időjárási térképén Forrás: Twitter/Weather Channel

Nemrég a Singapore Airlines járata került brutális légörvénybe, akkor 22 embert kellett orvosi ellátásban részesíteni. Arról az esetről cikkünket itt olvashatja.