Megint durva légörvénybe került egy repülő

Singapore Airlines Airbus A330-300
Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Ezúttal a Singapore Airlines gépe került bajba a Dél-kínai-tenger felett, 14-en sérültek meg.
Vágólapra másolva!

A Singapore Airlines Airbus A330-300-as gépe Oszakából Szingapúrba tartott a fedélzetén 268 utassal és 13 fős személyzettel. A repülő a Dél-kínai-tenger felett repült, a brunei Bandar Seri Begawantól 370 kilométerre északra, amikor hatalmas légörvénybe került.

A légörvény előfordulásának megközelítő helye a meteorológiai térképen Forrás: Aviation Herald/Simon

A gép hirtelen közel 100 métert veszített a repülési magasságából, emiatt 14 személy megsérült. A repülő visszatért 39 000 láb (11 900 méter) magasságba, és két óra múlva rendben leszállt Szingapúrban.

Képünk illusztráció Forrás: Singapore Airlines

A fedélzeten megsérült személyek közül 13-at kisebb sérülésekkel (horzsolások, vágások) elláttak, majd el is engedtek. Egy utast, akinek korábban nyaksérülése volt, és most újabb fej- és nyaksérülést szerzett, továbbra is kórházban ápolnak - írja az Aviation Herald.

Több hasonló eset is volt

Az eset pár nappal azután történt, hogy az American Airlines Szöulból Dallasba tartó gépe szintén erős légörvénybe került. Ott is többen megsérültek, öten közülük kórházi ellátásra szorultak. Arról az esetről videó is készült, ezt itt nézheti meg.

A Singapore Airlines gépei szintén nem először kerültek ilyen helyzetbe. Októberben a társaság Szingapúrból Mumbaiba (korábbi nevén Bombay) tartó járata került légörvénybe, 2013-ban pedig a Londonba tartó gépe került bajba. Utóbbiról képek is készültek, ezeket itt tekintheti meg.

Kattintson a képre a többi fotóért! Forrás: Instagram/Alan Cross