Óriás barlangfürdő nyílik Demjénben

Demjén, 2015. január 29.
A demjéni Cascade barlang- és élményfürdő csúszdái 2015. január 29-én, a fürdő átadásának napján.
MTI Fotó: Komka Péter
Demjén, 2015. január 29. A demjéni Cascade barlang- és élményfürdő csúszdái 2015. január 29-én, a fürdő átadásának napján. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Szombattól 25 méter magas toronyból lehet lecsúszdázni. Ez lesz Közép-Európa legnagyobb barlangfürdője.
Vágólapra másolva!

Szombat délelőtt nyitja meg kapuit a közönség előtt a Cascade Barlang- és Élményfürdő Demjénben. A 760 méter hosszú barlangrendszer 1500 négyzetméter vízfelületével, 24 méter átmérőjű és 25 méter mély, hegybe süllyesztett csúszdatornyával, 550 méter csúszófelületével Közép-Európa legnagyobb barlangfürdőjének számít az üzemeltető szerint.

Forrás: MTI/Komka Péter

A Gyógyvizek Völgyében fekvő Demjénben három év alatt mintegy kétmilliárd forintos fejlesztés valósult meg: 2012-ben egy négycsillagos gyógy- és wellness hotel épült kilencszázmillió forintból, a most felavatott barlangfürdő uniós támogatással, egymilliárd forintból készült el.

Forrás: MTI/Komka Péter

„Egy elvarázsolt, földalatti vízi világ valósul meg, ahol a fürdőzés élményét a fények, színek játéka teszi különlegessé. A kitörő vulkánt jelképező óriási őserdei katlan és a benne lévő csúszdatornyok még tovább fokozzák az élményt – foglalta össze a megnyíló új beruházást Tóth Péter, a Demjén Termál Fürdő Kft. ügyvezető igazgatója a csütörtöki hivatalos átadón.

Forrás: MTI/Komka Péter

A több pályás fotocellás, 550 méter hosszú óriáscsúszdának a barlang tetején lesz a kiinduló pontja, és 25 méter mélyen érkezik a föld alatt lévő medencékhez. Csakúgy, mint a Gyógyfürdőben, a Cascade Hotel wellness részlegében, a Barlangfürdőben is saját kútból, mindennap frissen töltött gyógyvizes medencékkel is várják majd a látogatókat.

Forrás: MTI/Komka Péter

Eddig a fedett wellness medence, három gyógymedence, a csúszdákból érkezők medencéje, úszó, ugró és további két meleg vizes medence szolgálta ki a fürdővendégeket a főszezonban 800 négyzetméteres vízfelülettel. A barlangfürdő elkészültével ez további több mint 1500 négyzetméterrel növekszik.

Forrás: MTI/Komka Péter
Forrás: MTI/Komka Péter
Forrás: MTI/Komka Péter