Az orrán landolt a repülő

US Airways kényszerleszállás Houstonban
Vágólapra másolva!
Nem nyílt ki a futómű, de a pilóták megoldották a vészhelyzetet. A kényszerleszállásról videó is készült.
Vágólapra másolva!

A US Airways légitársaság Embraer ERJ-190 típusú repülője Philadelphiából Houstonba tartott a fedélzetén 53 utassal. Amikor a gép megközelítette a George Bush nemzetközi repülőteret, a pilóták a leszállás megszakítását jelentették, hogy megoldjanak egy problémát.

Nem sokkal később közölték, hogy nem biztosak abban, hogy minden futómű kint van. Amikor kiengedték azokat, először mindegyik ellenőrző lámpa zöld volt, aztán az orrfutóműé piros, majd mindegyik pirosra váltott, noha a légellenállásból érezni lehetett, hogy valamelyik futómű kint van - írja az Aviation Herald.

A pilóták azt kérték a repülőtértől, hogy nézzék meg, mi a helyzet, és körülbelül 150 méter magasságban ismét átrepül a futópálya felett. A kirendelt öt reptéri jármű és a torony is megállapította, hogy az orrfutómű nem nyílt ki. A személyzet ekkor vészhelyzetet rendelt el.

Az orrán landolt

A pilóták még elvégeztek néhány ellenőrzést, majd megkezdték a leszállást orrfutómű nélkül. A landolásról videó is készült, amelyet itt nézhet meg. A gép végül a főfutóműveken és az orrán ért földet.

A gép a kényszerleszállás után Forrás: Twitter/Carter Ozanus

A repülőn senki sem sérült meg, az utasok vészcsúszdán hagyták el a fedélzetet. A gépen keletkezett sérülést még vizsgálják.