Brutálisan őszinte figyelmeztetés a United pilótáinak

united airlines
Nem landolhatott Sydneyben, mert rendetlenség volt a leszállópályán (A kép illusztráció)
Vágólapra másolva!
Komoly biztonsági kockázatokat lát egy belső használatra szánt irat, amely szokatlanul keményen fogalmaz.
Vágólapra másolva!

A United Airlines arra figyelmeztette a pilótáit, hogy „komoly biztonsági kockázatokat" lát, és arra kérte őket, hogy fogják vissza a „potenciálisan katasztrofális hibáikat." A Wall Street Journal szerint a dokumentumot januárban küldte szét a pilótáknak a cég egyik alelnöke.

A figyelmeztetés négy olyan incidenst is felidéz, amely az megelőzően történt. Az egyik esetben a gép lezuhant volna, ha a pilóták nem hajtanak végre vészhelyzeti manővert, egy másikban pedig a repülő az előírtnál alacsonyabb üzemanyag-tartalékkal szállt le. Mindegyiknek tragikus következményei lehettek volna.

Nagy felfordulás lesz idén

Ezek az események, amelyekben közös, hogy megelőzhetőek lettek volna, arra késztetnek minket, hogy mindannyiukkal azonnal kommunikáljunk – olvasható a feljegyzésben. A hibák felsorolása mellett a dokumentum arra is kitér, hogy idén összesen 700 új pilótát vesz fel a társaság, emiatt sok új arc és változás lesz, így a pilóták olyan típusokat vezethetnek, amelyekben nem töltöttek sok évet.

Forrás: Flickr/Aero Icarus

Ezek a változások komoly működési kockázatot jelentenek az írás szerint. Ezért arra figyelmezteti a pilótákat, hogy emeljék fel a hangjukat, ha a biztonság veszélybe kerülne, és fogadják el társaiktól a tanácsaikat.

Szokatlanul kemény szavak

A United egyik képviselője szerint a társaság rendszeresen kiad ilyen biztonsági figyelmeztetéseket a pilótáinak, és néhány incidenst is fel szoktak sorolni. A Wall Street Journal nyilatkozó források azonban hozzáteszik, hogy a mostani feljegyzés nyelvezete a szokásosnál is erősebb – a szerzői is elismerik, hogy „brutálisan őszinte" -, és a korábbi dokumentumok régebbi és kisebb jelentőségű hibákat sorolnak fel.