Ez a bölény nagyon dühös

Bölénytámadás, gif
Vágólapra másolva!
A Yellowstone parkban rögzített felvétel készítője végig azt hiszi, az állat mellettük fut majd el.
Vágólapra másolva!

A Yellowstone Nemzeti Park a világ legrégibb nemzeti parkja az Egyesült Államok Wyoming, Montana és Idaho szövetségi államainak területén, a Sziklás-hegységben. Híres gejzíreiről, hőforrásairól és egyéb geotermikus jelenségeiről, de állatvilága igen gazdag. A nagyvadak közül említendő a grizzlymedve, a farkas, a szabad csordákban vándorló bölény és a jávorszarvas.

A turisták özönlenek a parkba, hogy megcsodálják gyönyörű tájait és élővilágát; tavaly 3,5 millió látogatót regisztráltak. Ketten közülük azonban jóval közelebb kerültek az ott élő állatokhoz, mint ahogy az remélték.

Ez tényleg nekünk jön?

Az alábbi videón az autóban ülő pár szótlanul várja, mi történik, amikor fejéjük fut egy háromtagú bölénycsorda, miközben az irányjelzőjük ketyeg. Amikor az egyik bölény végül nagy sebességgel nekik rohan, a meglepetéstől csak nevetni tudnak.

A felvétel készítője azt hitte, a bölény egyszerűen majd elfut a kocsijuk mellett – írja a Daily Mail. Aztán az első bölény balra tartott, és szándékosan felöklelte az autót. „Még szerencse, hogy a motor nem volt bekapcsolva, különben a frontális ütközés egy tíz mérföld per órával (16 km/h) mozgó 2000 fontos (907 kilogramm) bölénnyel biztosan kinyitotta volna a légzsákot" – találta meg az eset pozitív oldalát a turista.

Majdnem egy tonna

Az amerikai bölény Észak-Amerika legnagyobb testű szárazföldi emlőse. A hímek testhossza legfeljebb 350 cm, marmagassága 185 cm lehet, testsúlya pedig akár a 900-1000 kilogrammot is elérheti. A Yellowstone-ban található jelenleg a legnagyobb állományuk az Egyesült Államokban, körülbelül 4600 példánnyal.

Az amerikai bölény a legnagyobb emlős a kontinensen Forrás: Wikipedia/High Contrast