Mázlisták voltak az EasyJet utasai

easyjet napfogyatkozás
Vágólapra másolva!
A pilóta még köröket is tett, hogy a felhők felett mindenki láthassa a teljes napfogyatkozást.
Vágólapra másolva!

Sokan bosszankodtak pénteken, amiért a felhők eltakarták a teljes napfogyatkozást, ám az EasyJet utasainak ez nem jelentett akadályt. Az észak-írországi Belfastból az izlandi Reykjavíkba tartó EZY6747 járat 8.05-kor szállt fel, és tett egy kis kitérőt a Feröer-szigetek felé, amely ideális hely lett volna a jelenség megfigyelésére. Sokan csak ezért utaztak oda, ám a földről a felhők miatt nem lehetett látni, amikor a Hold teljesen kitakarta a napot (feröeri helyszíni beszámolónkat itt olvashatja).

Jó fej volt a kapitány

Az EasyJet gépén az utasoknak egy normál repülőjegy árért felejthetetlen élményben volt részük. Ráadásul azoknak sem kellett csalódniuk, akik a repülő rossz oldalára kaptak helyet, mert a pilóta volt olyan jó fej, hogy tett néhány kört a levegőben, így mindenki jól láthatta a napfogyatkozást (a manővert persze előre egyeztették). A járat útvonalán jól látszik az extra szolgáltatás.

A pilóta kitért, és köröket tett Forrás: Flightradar24.com

A repülőn ülők így csodálatos képeket készíthettek a ritka jelenségről 37 000 láb (11 278 méter) magasságból – írja a Telegraph. Egy fotót az EasyJet is megosztott a közösségi oldalán.

Kép a felhők fölül a napfogyatkozásról Forrás: EasyJet

Egy Dassault Falcon 7X magángép szintén arrafelé járt 47 ezer láb (14 326 méter) magasságban. A cég olyan képet tett közzé közösségi oldalán, amelyen jó látszik az árnyéksáv a felhőkön.