Az a pötty ott egy bringás a meredek sziklafalon

White Line, Sedona, Arizona, bicikli
Vágólapra másolva!
Ez a fickó nem normális! – valószínűleg ez jut eszünkbe először, ha meglátjuk a drónnal készült videót, amelyen a kerékpározást extrém sportként űző Michal Kollbek a világ egyik legveszélyesebbnek tartott sziklafalán, az úgynevezett White Line-on hajt végig biciklijével.
Vágólapra másolva!

Az arizonai Red Rock State Park eredetileg lenyűgöző sziklaalakzatairól, valamint különleges növény- és állatvilágáról nevezetes az utazók körében. Az ide látogatók általában beérik a vörös sziklák extrém látványával, és nem vágynak ennél több izgalomra. Nem így a 30 éves biciklista, aki elhatározta, hogy a fizikai törvényekkel dacolva végighajt a sziklának azon részeit, melyet a természet fehérre színezett.

Ezt a mutatványt városi bringásoknak nem ajánljuk

Michal Kollbek hangsúlyozta, hogy nagyon komolyan készült a mutatványra, és egyetlen amatőr kerékpárosnak sem ajánlja, hogy kövesse a példáját. A kerékpárján mindössze annyit módosított a kaland előtt, hogy a szokásosnál kisebb nyomást tett a kerekekbe, hogy jobban tapadjanak, és valamennyit finomított a felfüggesztésen – egyébként csupán saját ügyességére támaszkodott.

Kollbek nem az első mountain bike-os, aki végighajtott a White Line-on, viszont ő készített elsőként drónos videót a lélegzetelállító akcióról. Arra a kérdésre, hogy miként volt képes végighajtani a félelmetes úton, azt válaszolta: „Csak a nyomvonalra koncentráltam, minden mást kizártam a gondolataimból.”