Kemény perceket éltek át az utasok az orkán miatt

Keresztszél a zürichi reptéren
Vágólapra másolva!
Sok repülő le sem tudott szállni az erős oldalszél miatt. A zürichi repülőtéren sem volt ez másképp.
Vágólapra másolva!

A reptéri vadászoknak, akik a leszálló repülőgépeket filmezik, igazi csemege volt a kedd, amikor a Niklas orkán végigsöpört Nyugat-Európán. Az utasoknak annál kevésbé, hiszen az erős szél, és a még annál is erősebb széllökések miatt kemény perceket élhettek át a leszállás előtt.

Fennakadások a repülőtereken

Sok európai reptéren volt késés, fennakadás az orkán miatt, például Nagy-Britanniában és Hollandiában is. Voltak olyan gépek, amelyek a földet érés előtt átstartoltak, és tettek még egy kört a landolás előtt, mások inkább más légi kikötőben próbálkoztak.

Játékszerként dobálja a gépet

A videomegosztókra rengeteg felvétel került fel tegnap, amelyeken a több tonnás gépeket játékszerként dobálja a viharos szél. Mi a zürichi repülőtéren készített összeállítást tesszük közzé, ahol 80 km/h óra feletti szelet regisztráltak.

A Niklas az utóbbi évek egyik legerősebb vihara. A helyenként az óránkénti 192 kilométeres sebességet is elérő széllökések kedden több helyütt fákat csavartak ki, autókat, házakat és villamos vezetékeket rongáltak meg. Németországban heten haltak meg, közülük hárman közlekedési balesetben vesztették életüket. Svájcban és Ausztriában egy-egy áldozatot szedett az orkán. Erről bővebben itt írtunk.