Megint verekedés volt az Air India pilótafülkéjében

Air India Airbus A319
TO GO WITH India-economy-aviation BY SALIL PANCHAL (FILES) A file picture taken on october 15, 2008, shows ground crew standing next to a newly-inducted Air India Airbus A319 aircraft during the opening day of India Aviation 2008 at Begumpet Airport in Hyderabad. India's low-cost airlines are set to grab the majority share of the domestic air passenger market by the end of the year, edging out premier carriers, experts said. Big airlines like Air India, Jet Airways and Kingfisher are being grounded by soaring losses, high debt and falling revenues due to tough economic conditions and rising air fuel taxes. AFP PHOTO/NOAH SEELAM
Vágólapra másolva!
A felszállás előtt a papírmunka elvégzésén kapott össze a két pilóta, aminek tettlegesség lett a vége.
Vágólapra másolva!

Komoly vita alakult ki az Air India repülőjének pilótafülkéjében, mielőtt a gép az indiai Dzsaipurból a fővárosba, Delhibe indult. A két pilóta azon kapott kapott össze, ki végezze a papírmunkát a felszállás előtt.

A kapitány arra utasította az első tisztet, hogy jegyezze le az olyan alapinformációkat, mint az utasok száma, a felszállási tömeg, és az üzemanyagszint – írja a Times of India. Az első tiszt ezt zokon vette, majd hangos szóváltás után megütötte a kapitányt. A verekedés tényét a Hindustan Times forrásai is megerősítették.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Noah Seelam

A kapitány a légitársaság magasabb érdekeire hivatkozva folytatta az előkészületeket, és Delhibe repítette a gépet. Az Air India azonban mindkét pilótát felfüggesztette állásából a földet érés után. A cég tagadta, hogy erőszakos jelenet volt a pilótafülkében, mindössze a hangos veszekedést ismerte el.

Volt már ilyen korábban is

Nem ez az első eset, hogy verekedés volt egy Air India-gép pilótafülkéjében. Januárban kétórás késéssel indult a társaság Csennaiból (régi nevén Madrász) Delhin keresztül Párizsba tartó gépe, miután egymásnak esett egy pilóta és egy repülőmérnök (az esetről itt írtunk bővebben).