Húszezer alatti árról indul a Wizz Air Tenerifére

2015.04.20. 11:07

Már nem kell átszállással bajlódniuk a fapadossal repülő utazóknak.

Spanyol lapinformációk után a Wizz Air hivatalosan is bejelentette, hogy október végétől új járatot indít Tenerifére. A magyar hátterű társaság első gépe október 30-án repül a Kanári-szigetekre, és az új útvonalon kezdetben hetente két járatot üzemeltet majd hétfőnként és péntekenként.

A Wizz Air közzétette az induló jegyárakat is. Eszerint egy irányba kis kézipoggyásszal 19 990 forinttól kínálja a jegyeket. Ez ahhoz képest nem mondható soknak, hogy Dubajba is ilyen kezdő áron indított 2013 őszén járatot, és a jelenlegi átszállásos megoldások árfekvéséhez is hasonló (viszont itt nem kell bajlódni a csatlakozással). A nagy kézipoggyász és a feladott csomag viszont jelentősen megdrágíthatja az utat (a tavaly év végén bevezetett dinamikus díjképzésről itt írtunk bővebben.)

Mindenkinek tartogat valamit

A Kanári-szigetek ideális lehet azoknak, akik a magyarországi télből szeretnének elszakadni egy melegebb klímájú helyre, hiszen az Afrika partjainál fekvő szigeteken – és különösen azok déli partjain - télen sem nagyon esik a nappali hőmérséklet 20 fok alá. A légitársaság számára nyilván nem elhanyagolható szempont az sem, hogy sok magyar is dolgozik a szigeteken.

A Las Teresitas strand a sziget északi részénForrás: Photononstop/Calle Montes

Tenerife, amely a két legnagyobb sziget egyike, különleges adottságokkal rendelkezik: a tengerparti napozás után akár pár óra alatt fel lehet autózni a vulkanikus tájakon keresztül a Teide havas csúcsára, amely 3718 méterével nemcsak Spanyolország, de az Atlanti-óceánban lévő szigetek legmagasabb csúcsa is. Északon pedig gyönyörű régi spanyol városkák – La Laguna, La Orotava, Puerto de la Cruz – fogadják azokat, akiknek megunták az üdülőtelepek világát.

Tenerife a Wizz Air ötödik Budapestről elérhető, télen is napsütéses célpontja. Az új desztinációval együtt a társaság Budapestről 41 útvonalat kínál 21 országba.